למרוקאים יש את הספינג', לעיראקים זנגולה, לאמריקנים דונטס ולכולנו יש את רולדין… אבל רק שתדעו שהרומנים לא יוצאים פראיירים בסיפור הזה ונותנים בראש עם סופגניה בקונסטרוקציית קומותיים, קבלו אותה: הפפאנש!
אוכלים אותה כל השנה ברומניה כקינוח מסורתי חגיגי, אך המטיילים שלנו מתים עליה כל השנה.
מדובר בסופגנייה על בסיס גבינה המוגשת על הצלחת במבנה קומותיים, כשבפנטהאוז מתגוררת ערימה נאה של שמנת חמוצה וריבה אדומה.
הבצק של הפפאנש עשוי ברובו מגבינה רזה, כגון טוב טעם או טבורוג, אך אל תטעו, הקלוריות הנחסכות מתווספות מיידית בטיגון העמוק והריחני. ואמא'לה איזה ריח מתקתק יש להן…
עשיתי לכם חשק? זה קל, קומו להכין.
מתכון להכנת פפאנש רומני:
צריך:
500 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
2כפות סוכר לבן
2ביצים L
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון בלבד
כפית תמצית וניל
4 כפות גדושות קמח לבן
2 כפות סולת
חצי שקיק אבקת אפייה
קורט מלח דק
שמן לטיגון
להגשה: שמנת חמוצה
ריבת פירות יער או דובדבנים
ההכנה:
מערבבים בקערה: גבינה, סוכר, ביצים גרידת הלימון ותמצית וניל לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, סולת, אבקת האפייה ומלח. מאחדים יבשים ורטובים.
מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.
מחממים שמן ובידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה בינונית. מכניסים את האצבע לכדור ומסובבים ויוצרים חישוק בצורת בייגל. מכניסים לשמן ומטגנים עד הזהבה קלה.
לכל חישוק שכזה, נכין בנוסף עוד כדור קטנטן ומטוגן, שבזמן ההגשה נניח אותו מעל החישוק.
הכינו מספר חישוקים זהה למספר הכדורים.
להגשה:
מניחים על צלחת סופגניית חישוק, מעל שמנת בנדיבות, מעל ריבה, ואז את הכדור הקטן ושוב שמנת וריבה.
אוכלים ומתעלפים לפחות שעה על הספה.
אורלי סלומון